Le Guellec SAS


Sedan grundandet 1946 har Le Guellec specialiserat sig på framställning av kalldragna rör och specialprofiler i små dimensioner och med mycket snäva toleranser.
Produkterna framställs mot kundspecifikation och används då mycket höga krav på kvalitet ställs. Att använda precisionsrör/precisionsprofiler blir ofta mer kostnadseffektivt än maskinbearbetade komponenter.

Le Guellec producerar, såväl i små som större kvantiteter, precisionsdragna rör och profiler i fixkapat och gradfritt utförande, helt enligt kundspecifikation och i en flertalet metalliska material.


 

Svetsade rör


Svetsade rör från Le Guellec kännetecknas av den höga kvaliteten på svetsen. Maskinutrustningen är skräddarsydd för att kunna kontrollera och upprätthålla högsta kvalitet.
Erfarna operatörer övervakar processen och ser till att produkterna motsvarar de höga krav kunderna efterfrågar: snäva toleranser, låga ytfinhetsvärden och god rakhet. 

Profiler


Le Guellec producerar även små precisionsprofiler i rostfritt, nickel och nickellegeringar. Materialen används till stor del som profiler för värmeväxlare inom bl.a. flygindustrin.

Sömlösa rör


Mot förfrågan och specifikation kan Le Guellec även offerera sömlösa rör.

Bockning av rör


2017 köpte Le Guellec ett företag som specialiserat sig inom rörbockning och rörformning. Här formas både standardrör och precisionsrör enligt kundritning.

YD 1,00 - 80,0 mm
ID 0,10 - 3,00 mm

Lasersvetsade rör


Investeringen av en lasersvetsanläggning är ett svar på efterfrågan om kostnadseffektivare produktion av högvolymprodukter.
För detta har Le Guellec utvecklat en lasersvetslinje som kan producera rör med liten diameter och tunn väggtjocklek i en lean process.
Den utomordentliga kontrollen i denna anläggning ger Le Guellec möjlighet att erbjuda produkter i de mest avancerade legeringar.